Kända varumärken inom kök

Vad kostar det att byta kök?
February 16, 2019

Alla har sina egna favoriter när det kommer till kök. En del kanske beror på prislapparna, men rent allmänt så har du i alla fall din egen stil. Du kanske är en modern person där det är rena linjer och minimalism som gäller. Eller så kanske det är den lantliga stilen som lockar, med dekorationer och utsmyckningar. En del vill ha så mycket glas som möjligt för att kunna se sina saker medan andra gärna stänger en lucka om det mesta.

De mest populära köken

IKEA ligger ganska högt upp på listan. Säkert beror det mycket på att du får ett ganska bra kök för en relativt billig penning. Om du inte vill montera allt själv så kan du beställa assistans, eller boka in en hantverkare separat.

Marbodal är en sammanslagning av just Marbodal och Myrsjöhus. De har producerat kök i nästan 100 år och hör till en av de klara favoriterna. De har ett nära samarbete med designer som hela tiden strävar efter att utveckla kökets koncept. De har ett stort bildgalleri för att ge dig en liten vink om vad du skulle kunna åstadkomma i ditt eget kök.

Många väljer Ballingslöv för sitt nya kök. De har också funnits med i leken ett bra tag, runt 85 år. Deras sortiment inkluderar både modernare varianter och gamla traditionella godingar. Om du behöver en montör så har kan de rekommendera certifierade personer som specialiserat sig på just dessa kök. Andra favoriter är Kvik och Tibrokök.

Vilket kök är allra bäst?

Allt beror ju på vad du letar efter. Du måste bestämma dig för hur mycket det ska kosta och vad som är allra viktigast i ditt kök. Vill du ha det allra senaste när det kommer till vitvaror och andra elektroniska hjälpmedel så kostar det. Ska någon annan montera ditt kök så kan det också bli dyrt. Men du kanske tycker att det är värt kostnaden och hellre drar ner på något annat.

Det är vanligt att ta ett lån för att kunna renovera köket. Kanske lägga på lite extra på huslånet, eftersom de fortfarande har bra räntor. Detta lösgör tillräckligt med pengar för att kunna göra köket riktigt fint. För du kanske bara renoverar köket en gång under den tid du bor i huset. Så det är viktigt att göra det ordentligt redan från början. Ta dig tid att titta runt. Jämför priser men också vilka tjänster som ingår.